Wij hebben een droom

Onze droom is om lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI’s) wereldwijd te helpen in hun kracht te zetten. We doen dit door projecten te steunen gericht op het verbeteren van mensenrechten en leef- en werkomstandigheden.

Wij willen kansen creëren voor LHBTI’s, zodat zij hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en hun talenten en potentie kunnen benutten, zoals wij dat kunnen. Als Give a Damn circle werken wij samen aan, leren wij samen over en kiezen wij samen de projecten die we steunen. Meer informatie vind je hier.

Wat wij steunen

Wij steunen organisaties in de hele wereld die praktische resultaten boeken en concrete kansen creëren voor LHBTI’s, ook in moeilijke omstandigheden. Wij steunen kleinschalige organisaties, projecten en initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van mensenrechten, leef- en werkomstandigheden. In eerste instantie steunen wij met een donatie, maar we bieden desgewenst ook andersoortige inzet zoals onze expertise.

samen werken

We bundelen onze krachten in een giving circle van mensen die zich samen inzetten voor het realiseren van onze droom: bijdragen aan kansen voor LHBTI’s wereldwijd.

samen leren

We onderhouden een divers netwerk waarin we onze steun aan organisaties bespreken, aandacht besteden aan projectresultaten, elkaar inspireren en successen vieren.

samen kiezen

We creëren ultieme autonomie als donateur en maken zelf keuzes aan welke organisaties we bijdragen. Alle leden praten mee, bepalen mee, denken mee. 

We give a damn

Wij hebben in ons leven kansen gekregen, gecreëerd en verzilverd. Wij zijn ons bewust van onze bevoorrechte positie in een rijk en relatief tolerant land als Nederland. Dat is niet voor iedereen weggelegd en daar willen wij letterlijk een steentje aan bijdragen; het realiseren van grote giften voor moedige, mooie LHBTI initiatieven en organisaties in de hele wereld. Initiatieven die de vrijheid die wij ervaren voor anderen een beetje dichterbij brengen. We give a damn!

Meer leren over de stichting? Informatie Give a Damn Foundation

Bestuur

Edith Molemans

Edith Molemans

Voorzitter

Edith Molemans is advocaat en kantoordirecteur bij Boontje Advocaten.

Martijn Stammes

Martijn Stammes

Penningmeester

Martijn Stammes is advocaat, mediator en oprichter van Fam. Advocaten

Frank Aalderinks

Frank Aalderinks

Secretaris

Frank Aalderinks is Hoofd Filantropie Advies bij ABN AMRO MeesPierson.

Kimm Giebels-Westhuis

Kimm Giebels-Westhuis

Algemeen bestuurslid

Kimm Giebels-Westhuis maakt ceremonies en schrijft levensverhalen bij afscheid. Ze is oprichter van Ceremonies met Kimm.

Interesse?

De Give a Damn circle bestaat in 2021 uit ongeveer 20 leden. We hebben de ambitie om te groeien. Heb je interesse en/of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een verkennend gesprek.
contact

Laatste nieuws

Dappere LHBT groep in Centraal Azië werkt tegen de wind in

Dit jaar steunen we een ongeregistreerde groep in Centraal Azië. Om veiligheidsredenen kunnen we de naam van de groep of het land niet bekend maken. Homoseksualiteit is gecriminaliseerd in dit […]

Steun aan Rainbow Family Support Alliance in Uganda

Rainbow Family Support Alliance (RFSA-Uganda) is een non-profit organisatie in Uganda die vecht tegen discriminatie en geweld tegen LHBT personen in hun families en organiseert steun aan LHBT slachtoffers van […]

Trans personen in Armenië vinden een veilige haven

De organisatie Right Side NGO in Armenië runt het enige community centrum en daarmee veilige plek voor trans personen in Armenië. Armenië is een conservatief, homofoob en transfoob land op […]

Een veilige plek voor LGBTI’s in Irak

Zich inzetten voor LGBTI’s in extreem gevaarlijke situaties, in een land waar de taal letterlijk geen woorden kent voor ‘lesbisch’ of ‘gay’, doet de organisatie Rasan al 14 jaar, om […]

Steun voor transgenders in Slowakije

TransFúzia zet zich sinds 2010 in om de kwaliteit van leven voor transgender personen en mensen met een intersekse conditie in Slowakije te verbeteren. Dat doet TransFuzia door individuen te […]

Het allereerste Family Equality Festival in Moskou

LHBT’s in Rusland hebben het zwaar. En gezinnen in het bijzonder. De antipropaganda wet verbiedt ‘propaganda van niet-traditionele relaties’ onder jongeren. In de praktijk betekent dit, dat het praten over […]

See all our news