Wij hebben een droom

Onze droom is om lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI’s) wereldwijd te helpen in hun kracht te zetten. We doen dit door projecten te steunen gericht op het verbeteren van mensenrechten en leef- en werkomstandigheden.

Wij willen kansen creëren voor LHBTI’s, zodat zij hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en hun talenten en potentie kunnen benutten, zoals wij dat kunnen. Als Give a Damn circle werken wij samen aan, leren wij samen over en kiezen wij samen de projecten die we steunen. Meer informatie vind je hier.

Wat wij steunen

Wij steunen organisaties in de hele wereld die praktische resultaten boeken en concrete kansen creëren voor LHBTI’s, ook in moeilijke omstandigheden. Wij steunen kleinschalige organisaties, projecten en initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van mensenrechten, leef- en werkomstandigheden. In eerste instantie steunen wij met een donatie, maar we bieden desgewenst ook andersoortige inzet zoals onze expertise.

samen werken

We bundelen onze krachten in een giving circle van mensen die zich samen inzetten voor het realiseren van onze droom: bijdragen aan kansen voor LHBTI’s wereldwijd.

samen leren

We onderhouden een divers netwerk waarin we onze steun aan organisaties bespreken, aandacht besteden aan projectresultaten, elkaar inspireren en successen vieren.

samen kiezen

We creëren ultieme autonomie als donateur en maken zelf keuzes aan welke organisaties we bijdragen. Alle leden praten mee, bepalen mee, denken mee. 

We give a damn

Wij hebben in ons leven kansen gekregen, gecreëerd en verzilverd. Wij zijn ons bewust van onze bevoorrechte positie in een rijk en relatief tolerant land als Nederland. Dat is niet voor iedereen weggelegd en daar willen wij letterlijk een steentje aan bijdragen; het realiseren van grote giften voor moedige, mooie LHBTI initiatieven en organisaties in de hele wereld. Initiatieven die de vrijheid die wij ervaren voor anderen een beetje dichterbij brengen. We give a damn!

Meer leren over de stichting? Informatie Give a Damn Foundation

Bestuur

Edith Molemans

Edith Molemans

Voorzitter

Edith Molemans is advocaat en kantoordirecteur bij https://boontje.nl/

 

Frank Aalderinks

Frank Aalderinks

Penningmeester

Frank Aalderinks is Hoofd Filantropie Advies bij ABN AMRO MeesPierson.

Kimm Giebels-Westhuis

Kimm Giebels-Westhuis

Secretaris

Kimm Giebels-Westhuis maakt ceremonies en schrijft levensverhalen bij afscheid. Ze is oprichter van Ceremonies met Kimm.

Interesse?

De Give a Damn circle bestaat in 2021 uit ongeveer 20 leden. We hebben de ambitie om te groeien. Heb je interesse en/of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een verkennend gesprek.
contact

Laatste nieuws

LET’S MAKE IT HAPPEN

Iedereen kan zichzelf zijn. Waar dan ook ter wereld. En daarbij zijn eigen boterham verdienen. Dat is de doelstelling van onze giving circle @Give A Damn Foundation. Ambitieus? Ja! Gedurfd? […]

Proud to make an impact for our community

Jaarlijks steunen de leden van de Give A Damn Foundation twee of drie organisaties voor en door LHBTQIA+’ers. Gericht op het verbeteren van mensenrechten. En met als doel leef- en […]

We give a damn about LHBTQIA+ people

https://www.linkedin.com/posts/give-a-damn-foundation_support-resist-heal-activity-6800034032093564928-KSwi

De stemmen zijn geteld!

Onze leden hebben na een ronde van video calls met vijf LHBTQIA+ organisaties van dit jaar hun stem(men) uitgebracht. Ze kiezen de organisatie(s), die in hun ogen het geld het […]

Give a damn in het Parool

https://www.linkedin.com/posts/give-a-damn-foundation_samen-leven-samen-geven-activity-6744154599260737536-b6O3

Frank Aalderinks en Kimm Giebels treden toe tot het bestuur

Frank Aalderinks is Hoofd van de afdeling Filantropie Advies bij ABN AMRO. Kimm Giebels is Give A Damn lid van het eerste uur en eigenaar van Ceremonies met Kimm. Beide […]

See all our news