Wij hebben een droom

Onze droom is om lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI’s) wereldwijd te helpen in hun kracht te zetten. We doen dit door projecten te steunen gericht op het verbeteren van mensenrechten en leef- en werkomstandigheden.

Wij willen kansen creëren voor LHBTI’s, zodat zij hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en hun talenten en potentie kunnen benutten, zoals wij dat kunnen. Als Give a Damn circle werken wij samen aan, leren wij samen over en kiezen wij samen de projecten die we steunen. Meer informatie vind je hier.

Wat wij steunen

Wij steunen organisaties in de hele wereld die praktische resultaten boeken en concrete kansen creëren voor LHBTI’s, ook in moeilijke omstandigheden. Wij steunen kleinschalige organisaties, projecten en initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van mensenrechten, leef- en werkomstandigheden. In eerste instantie steunen wij met een donatie, maar we bieden desgewenst ook andersoortige inzet zoals onze expertise.

samen werken

We bundelen onze krachten in een giving circle van mensen die zich samen inzetten voor het realiseren van onze droom: bijdragen aan kansen voor LHBTI’s wereldwijd.

samen leren

We onderhouden een divers netwerk waarin we onze steun aan organisaties bespreken, aandacht besteden aan projectresultaten, elkaar inspireren en successen vieren.

samen kiezen

We creëren ultieme autonomie als donateur en maken zelf keuzes aan welke organisaties we bijdragen. Alle leden praten mee, bepalen mee, denken mee. 

We give a damn

Wij hebben in ons leven kansen gekregen, gecreëerd en verzilverd. Wij zijn ons bewust van onze bevoorrechte positie in een rijk en relatief tolerant land als Nederland. Dat is niet voor iedereen weggelegd en daar willen wij letterlijk een steentje aan bijdragen; het realiseren van grote giften voor moedige, mooie LHBTI initiatieven en organisaties in de hele wereld. Initiatieven die de vrijheid die wij ervaren voor anderen een beetje dichterbij brengen. We give a damn!

Meer leren over de stichting? Informatie Give a Damn Foundation

Bestuur

Edith Molemans

Edith Molemans

Voorzitter

Edith Molemans is advocaat en kantoordirecteur bij  Boontje Advocaten & Mediators.

 

Marieke van Herwijnen

Marieke van Herwijnen

Penningmeester

Marieke van Herwijnen is adviseur bij de directie Werk, Participatie en Inkomen (WPI) van de Gemeente Amsterdam.
 

Hein Rijkenberg

Hein Rijkenberg

Secretaris

Hein Rijkenberg is directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugspsychiatrie.

 

Frank Aalderinks

Frank Aalderinks

Algemeen bestuurslid

Frank Aalderinks is Hoofd Filantropie Advies bij ABN AMRO MeesPierson.

 

Interesse?

De Give a Damn circle bestaat in 2023 uit 25 leden en een aantal donateurs. We hebben de ambitie om te groeien. Heb je interesse en/of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een verkennend gesprek.
contact

Laatste nieuws

Het waarom van ‘giving circles’: drie lessen

Betekenisvol geven, samen meer impact maken en leren over de thema’s waarbinnen je graag een verschil maakt. In een notendop weliswaar, maar dat is wat een giving circle je brengt. […]

Marieke van Herwijnen en Hein Rijkenberg voegen zich bij het bestuur

Per 1 januari 2023 voegen Marieke van Herwijnen en Hein Rijkenberg zich bij Edith Molemans en Frank Aalderinks in het bestuur van Give A Damn. Marieke van Herwijnen is adviseur […]

2022 in teken van Oekraïne en Zimbabwe

Onze leden hebben in de maand mei na vijf presentaties van LHBTQI+ organisaties (uit Mexico, Tunesië, Oekraïne, Zimbabwe en Guatemala) hun stemmen uitgebracht. Er zijn organisaties gekozen die in onze […]

LET’S MAKE IT HAPPEN

Iedereen kan zichzelf zijn. Waar dan ook ter wereld. En daarbij zijn eigen boterham verdienen. Dat is de doelstelling van onze giving circle @Give A Damn Foundation. Ambitieus? Ja! Gedurfd? […]

Proud to make an impact for our community

Jaarlijks steunen de leden van de Give A Damn Foundation twee of drie organisaties voor en door LHBTQIA+’ers. Gericht op het verbeteren van mensenrechten. En met als doel leef- en […]

We give a damn about LHBTQIA+ people

https://www.linkedin.com/posts/give-a-damn-foundation_support-resist-heal-activity-6800034032093564928-KSwi

See all our news